Het mooie aan de open source is dat iedereen een eigen cryptomunt kan maken. Hier maken genoeg technische mensen dan ook zeker gebruik van. Iedereen kan zijn eigen ideeën uitten, waardoor er veel mooie dingen op de markt komen. Een van deze mooie concepten is de PancakeSwap coin. Lees hier meer over de PancakeSwap coin!
- Home
- Cryptocurrency
- PancakeSwap exchange, wat is het?
Wat is PancakeSwap?
Er zijn veel artikelen online te vinden over de PancakeSwap die soms wat lastig te begrijpen zijn. Om het simpel te zeggen is PancakeSwap een gedecentraliseerde exchange dat is opgebouwd op de Binance Smart-Chain.
Daarnaast werkt PancakeSwap ook nog met een liquiditeitspool. Hier kun je als echte crypto liefhebber aan mee doen. Over al deze onderwerpen gaan we nu wat dieper aan. We snappen namelijk dat het nog best pittig Kan zijn!
Gedecentraliseerde exchange
Het geautomatiseerd market maker (AMM) model is waar PancakeSwap gebruik van maakt. Dit is een model waarbij er digitale assets op het platform kunnen worden verhandeld zonder dat er een orderboek is.
Dit klinkt misschien lastig, maar het houdt eigenlijk in dat je niet wordt gematcht aan iemand anders die deze assets verkopen / kopen. In plaats daarvan handel je in een liquiditeitspool. Wat deze is zullen we nu voor je uitleggen.
Liquiditeitspool
De Liquiditeitspool is een lastig begrip, maar is in essentie heel erg simpel. Het is namelijk waarbij je jouw crypto of geld uitleent aan een grotere partij die voor jou gaan handelen. Het werkt bijna hetzelfde als beheerd beleggen.
In ruil voor het verlenen van jouw geld en crypto krijg je vaak een vergoeding vanuit deze pools. Dit maakt het makkelijker voor iedereen om toch nog geld te verdienen met crypto en het handelen in crypto over te laten aan de echte kenners.
Hoe werkt dit in de praktijk?
Als je in het bezit bent van deze CAKE-tokens en BNB-tokens, kun jij mee doen aan deze liquiditeitspool. Wanneer je in de PancakeSwap exchange zit, kun je op het dashboard aangeven wat je met jouw tokens wilt doen. Wanneer je kiest voor liquidity kun je beginnen met het bijverdienen van extra tokens.
Wanneer je jouw tokens wilt toevoegen, betaal je net als de rest, een fee. Hierdoor blijft het mee doen aan de liquiditeitspool voor iedereen gelijk. Je wordt beloond aan de hand van LP-tokens vanuit deze pool. Deze kun je dan weer gebruiken om nieuwe CAKE-tokens te verkrijgen.
PancakeSwap loterij
Een andere manier waarop PancakeSwap de vergoeding uit de liquiditeitspool uitkeert is door middel van de PancakeSwap loterij. Wanneer jij geld hebt geïnvesteerd in de PancakeSwap liquiditeitspool, krijg je een ticket voor de PancakeSwap loterij.
Elke 6 uur maak jij kans om wat te winnen uit de PancakeSwap loterij! Je kunt nog 30 minuten voordat de loterij eindigt mee doen en hopelijk win jij geld. Hiervoor moet je dan wel natuurlijk geld geven aan de liquiditeitspool.
Meer voedsel coins
Zoals net gezegd kan iedereen een eigen coin maken. Hierdoor zijn de namen ook maar al te leuk. Hoe leuker en gekker je naam, hoe meer publiciteit je krijgt. Zo zijn er meerdere themeswaps zoals PancakeSwap in het voedsel thema. Enkele hiervan zijn bijvoorbeeld:
- SushiSwap / SUHSI
- BurgerSwap / BURGER
- HotdogSwap / HOTDOG
- PizzaSwap / PIZZA
- BakerySwap / BAKE
- Yam Finance / YAM
Pancakeswap op de Binance Smart-Chain
Zoals in de vorige paragraaf is aangetoond is PancakeSwap niet de enige gedecentraliseerde exchange. Waar zij wel de eerste in zijn is dat dat zij een gedecentraliseerde exchange zijn op de Binance Smart-Chain.
De eerder benoemde themeswaps zijn namelijk allemaal gebouwd op het Ethereum-netwerk. Hierdoor verhandeld het dus in BEP20 tokens en niet in de ERC20 tokens van het Ethereum-netwerk.
Staking is ook mogelijk
In het dashboard van de exchange kun je ook gaan staken. Dit gaat vrij gemakkelijk. Je kunt in een overzicht zien wat de kosten zijn en de totale liquiditeit die je moet betalen om de staking te voltooien.
Het handige aan deze exchange is dat je niet verplicht bent om heel lang met staken bezig te zijn. Je kunt op elk moment dat je wilt stoppen met staken. Je klikt gewoon simpelweg op het min-teken in het dashboard.
PancakeSwap koers
Een van de mooiste dingen van de PancakeSwap is de koers die deze heeft gehad. Zo is de exchange in 2021 opgericht en toen was de PancakeSwap koers nog maar 0,06 dollar. Twee maanden later stond deze PancakeSwap koers al op 20 dollar.
Dit zorgde ervoor dat veel meer mensen geïnteresseerd raakte in de exchange en nog meer steeg. Echter is deze crypto koers ook meerdere malen gezakt en gestegen. Wat het ook weer interessant maakt voor het daytraden met crypto.
Waar koop ik PancakeSwap?
Omdat de PancakeSwap op de Binance Smart-Chain is gemaakt moet je deze dus ook, net zoals de Binance coin en andere altcoins, via Binance kopen. Je kunt dit gemakkelijk doen wanneer je een account hebt aangemaakt.
We hopen je hiermee genoeg geïnformeerd te hebben over de PancakeSwap exchange en wensen je veel succes met het gebruiken van deze exchange!